Reviews

Review Nova Luna

Review-Header-Nova-Luna

👨‍👩‍👧‍👦  2-4 spelers            ⏳  30 minuten            👶️  vanaf 8 jaar        🎲 White Goblin Games          🌍   Nederlands

Inhoud

Omschrijving

De maan heeft al eeuwen invloed op onze levens. Hij beïnvloedt de getijden en houdt mensen ‘s nachts wakker. De nieuwe maan is een symbool voor een nieuwe start; het is het ideale moment om aan iets nieuws te beginnen en om je toekomst te plannen. En daar draait alles om bij Nova Luna (Latijn voor nieuwe maan). In elke ronde van dit abstracte tegellegspel moet je opnieuw je toekomstplannen. Ontwikkel een nieuwe strategie om slim om te gaan met datgene wat het maanwiel je biedt. Kies verstandig!

Review

Nova Luna heeft wat weg van Patchwork. Wij vinden Nova Luna leuker, omdat er meer uitdaging in het spel zit. Je moet meerdere opdrachten voltooien wat het uitdagender maakt. 
Door tactisch te kijken en om te gaan met de stappen die je moet zetten kun je elkaar leuk in de weg zitten. 

Het is soms lastig om de keuze te maken of je voor een duur stukje gaat en veel stappen op het spoor vooruit moet lopen of dat je toch voor een goedkoper stukje gaat, zodat je vaker aan de beurt bent. Dat maakt Nova Luna ook leuk. Degene die achter staat op het spoor is aan de beurt. Hierdoor ga je soms andere keuzes maken.

Voor dit spel is wel een beetje ruimtelijk inzicht nodig, maar ook wanneer je dit niet hebt is het mogelijk om te winnen!
Dit spel kunnen wij opnieuw blijven spelen, ook als je achter elkaar blijft verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *