Reviews

Review Carcassonne De Mist

Review-Header_Carcassonne_de_mist

👨‍👩‍👧‍👦  2 spelers            ⏳  30 minuten            👶️  vanaf 8 jaar        🎲  999 games          🌍   Nederlands

Inhoud

Omschrijving

Dichte mist kruipt over de akkers, slokt hele boerderijen op en bereikt de stadsmuren. Zelfs de moedigste ridders huiveren en hun uitrustingen ratelen als ze de verhalen van de nonnen horen: “De mist wekt de onrustige zielen van de katharen, waar tijdens de kruistochten op werd gejaagd. En zij komen nu gerechtigheid halen!”

Om de rust in Carcassonne te herstellen, moeten de spelers samen werken om de dolende geesten weer tot rust te brengen. Carcassonne: De Mist is de eerste versie van Carcassonne die coöperatief kan worden gespeeld. Door samen te werken moeten er genoeg punten worden verzameld. Je verliest als groep als alle tegels op zijn òf als er teveel geesten op het speelveld zijn beland. Met elke nieuwe tegel waar mist op te zien is, komen nieuwe geesten in het spel. Alleen door een mistveld met tegels volledig af te sluiten kunnen de geesten tot rust worden gebracht. Maar pas op! Het aantal tegels is beperkt en er moet een minimum aantal punten worden behaald.

Carcassonne: De Mist heeft 6 verschillende niveaus, waarbij met elk niveau nieuwe, uitdagende spelelementen worden geïntroduceerd. Daarnaast bevat het spel de regels voor de variant “Geesten, Kastelen en Kerkhoven”. Door middel van deze regels kan Carcassonne: De Mist worden gebruikt als een normale uitbreiding op het basisspel. Volop variatie dus voor zowel Carcassonne-fans als nieuwe spelers!

Review

Carcassonne De Mist is een leuke coöperatieve variant op Carcassonne. Je moet goede tactische keuzes maken of je voor punten gaat of spoken verwijdert. Soms denk je het nog wel te redden met het aantal spoken, maar dan loopt het toch snel verkeerd af. 

Het spel speelt anders, omdat het coöperatief is. Dit zorgt er echt voor dat je niet voor jezelf speelt en je eigen steden afmaakt, maar tactisch kijkt hoe jullie gezamenlijk het spel kunnen winnen. Het is leuk dat je hierdoor ook meer contact met elkaar maakt. Je overlegt vaak welke keuzes handig zijn.

Het spel lijkt makkelijk, maar het is erg uitdagend om de verschillende niveaus te behalen. Dit zorgt ervoor dat de herspeelbaarheid hoog is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *