Reviews

Review Patchwork

Review-Header_Patchwork

👨‍👩‍👧‍👦  2 spelers            ⏳  30 minuten            👶️  vanaf 8 jaar        🎲  999 games          🌍   Nederlands

Inhoud

Omschrijving

Patchwork is een toegankelijk tactisch tweepersoonsspel. Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert.

Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7×7, dan scoor je bonuspunten! In Patchwork zijn jullie niet per se afwisselend aan de beurt.

Wie in de tijd achterloopt, is zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de ander heeft ingehaald. Dit kan leiden tot interessante dilemma’s. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk.

Door de eenvoudige spelregels in combinatie met tactische uitdaging is Patchwork leuk voor iedereen!

Review

Wij vinden Patchwork een leuk spel. Het spel is makkelijk te spelen en de spelregels zijn eenvoudig. Je moet er wel een beetje inzicht voor hebben, want je moet de stukjes stof precies passend neerleggen.

Vind je puzzelen leuk? Dan is Patchwork wat voor jou! Je puzzelt de stukken stof als het ware op jouw eigen spelerstableau. Hierbij is het wel de bedoeling dat je goed nadenkt welk stuk stof je pakt.  Hierdoor moet je soms tactische beslissingen nemen.

Ga je voor het mooi passende stukje of toch voor een onhandiger stukje met knopen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *