Reviews

Review Azul

Review-Header-Azul

👨‍👩‍👧‍👦  2 – 4 spelers            ⏳  45 minuten            👶️  vanaf 8 jaar        🎲  Next Move Games          🌍   Nederlands/Frans

Inhoud

Omschrijving

Azuleojos (oorspronkelijk witte en blauwe keramische tegels) zijn een uitvinding van de Moren. De versiering valt in de smaak bij de Portugese koning Manuel I tijdens zijn bezoek aan het Alhambra, in het zuiden van Spanje. Hij is zo onder de indruk van de fabelachtige schoonheid van de Moorse decoraties in het interieur van het Alhambra dat hij zijn eigen Evora paleis in Portugal met soortgelijke tegels laat versieren.

In het tactische spel Azul is het aan de spelers om in opdracht van de koning de muren van het koninklijke paleis in Evora te verfraaien. Vorm patronen, bekleed de muren van het paleis, scoor de meeste punten en win!

Pakket Azul

Oorspronkelijke prijs was: €49,90.Huidige prijs is: €44,95.

Review

Azul is een leuk, maar simpel spel. De regels zijn makkelijk uit te leggen. Azul is echt een familiespel. Je kunt Azul met iedereen spelen: leuk om te spelen, makkelijke regels.

Wij vinden Azul een leuk spel voor tussendoor. Persoonlijk pakken wij dit spel er niet zo snel bij. Wij merken dat wij Azul Zomerpaviljoen leuker en uitdagender vinden.

Vindt je abstracte spellen met een beetje een puzzelelement leuk dan is dit jou spel!